Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 22 do 26 maja 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- krupnik czysty na jarzynach
- makaron z kurczakiem i szpinakiem
- danie extra: łódeczki drobiowe z warzywami, frytki, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- rosół z tartym ciastem
- kotlet schabowy
- ziemniaki młode z koperkiem
- kapusta młoda
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa jarzynowa z ziemniakami
- ryż z truskawkami
- danie extra: kogut na szpadce, ziemniaki młode z koperkiem, surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa pieczarkowa z makaronem
- kotlet drobiowy po parysku
- ziemniaki młode z koperkiem
- surówka wiosenna na oliwie
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa krem z zielonego groszku z grzankami
- pierogi ruskie
- danie extra: miruna panierowana, ziemniaki puree z surówka + zupa