Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 maja 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa pomidorowa z zacierką
- pulpety wieprzowo-drobiowe z kaszą wiejską
- surówka z czerwonej kapusty
- danie extra: roladka drobiowa z marchewką i boczkiem, frytki, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa grysikowa na rosole
- kotlet drobiowy z ziemniakami puree
- sałata lodowa z pomidorem i sosem vinegrette
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem i pieczywem
- makaron z serem
- danie extra: kotlet po szwajcarsku z ziemniakami puree z surówka + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa koperkowa z mini kluseczkami
- karczek po królewsku z ziemniakami puree
- mizeria
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa krem porów z makaronem
- miruna saute z ziemniakami puree
- fasolka szparagowa
- danie extra: miruna panierowana, ziemniaki puree z surówka + zupa