Stołówka poleca: jadłospis dla szkół od 24 do 28 kwietnia 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa koperkowa z zacierką
- kasza wiejska z indykiem w sosie pomidorowym
- surówka z kapusty pekińskiej
- kompot wieloowocowy
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- rosół z makaronem
- jeżyki drobiowe z serem z ziemniakami puree z koperkiem
- marchew z jabłkiem
- kompot wieloowocowy
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ziemniaczana zasmażana
- łazanki z kapustą
- kompot wieloowocowy
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa krem z porów z grzankami
- kluski śląskie, schab czysty w sosie własnym
- fasolka szparagowa
- kompot wieloowocowy
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ogórkowa z zacierką
- naleśniki z serem twarogowym podawane z musem owocowym
- kompot wieloowocowy