Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 17 do 21 kwietnia 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
- STOŁÓWKA NIECZYNNA
WTOREK
- Śniadanie: zupa mleczna – owsianka na mleku, chleb razowy i pszenny z masłem, szynką wieprzową naturalną, rzodkiewką, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy
- Obiad: krupnik po staropolsku, makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym, kompot wieloowocowy
*alergeny: seler, gluten, białko mleka - Podwieczorek: mini drożdżówka z owocami, soczek Michaś 100%
*alergeny: białko mleka, gluten
ŚRODA
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne, chleb słonecznikowy i bułkowy z masłem, parówki z szynki z keczupem, pomidorem, sałatą masłową, herbata z miodem
*alergeny: białko mleka, gluten, miód - Obiad: zupa grochowa z kiełbaską i makaronem, pierogi ruskie okraszane cebulką i świeżym szczypiorkiem, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler - Podwieczorek: gruszka, wafitki, soczek Tymbark 100 % z rurką
*alergeny: gluten
CZWARTEK
- Śniadanie: zupa mleczna – ryż na mleku, chleb mieszany i pszenny z masłem, serem żółtym, jajko na twardo z dodatkiem szczypiorku, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, cytrusy, gluten - Obiad: zupa grysikowa na rosole, bitki duszone z ziemniakami puree, mizeria, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten - Podwieczorek: szarlotka, herbata owocowa
*alergeny: gluten
PIĄTEK
- Śniadanie: napój mleczny – kawa zbożowa, chleb pszenny z masłem, pasztetem pieczonym i ogórkiem, herbata z miodem
*alergeny: białko mleka, gluten, miód - Obiad: zupa krem z zielonego groszku z zacierką, miruna panierowana z ziemniakami puree, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy, ryba
*alergeny: białko mleka, gluten - Podwieczorek: puszysty mus owocowy – wyrób własny, chrupki kukurydziane z wafelkiem śmietankowym
*alergeny: gluten