Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 24 do 28 kwietnia 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa koperkowa z zacierka
- kasza wiejska z indykiem w sosie pomidorowym z papryką
- surówka z kapusty pekińskiej
- danie extra: roladka z indyka z warzywami, ziemniaki puree z surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- rosół z makaronem
- jeżyki drobiowe z serem, pieczarką i papryką
- ziemniaki puree z koperkiem
- marchew z jabłkiem
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ziemniaczana zasmażana
- łazanki z kapustą
- danie extra: kotlet na włoski sposób, łódeczki ziemniaczane, surówka+ zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa krem z porów z grzankami
- kluski śląskie, schab faszerowany warzywami w sosie własnym
- fasolka szparagowa
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa ogórkowa z zacierką
- naleśniki z serem twarogowym podawane z musem owocowym
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami, surówka+ zupa