Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 10 do 14 kwietnia 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa porowa z zacierką
- zrazy wieprzowo-wołowe z kaszą wiejską
- surówka szwedzka z ogórkiem kwaszonym
- danie extra: rumsztyk z cebulką i ziemniakami puree z koperkiem, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten
- rosół tradycyjny z makaronem
- filet z kurczaka duszony w ziołach z ziemniakami puree
- brokuł z wody
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- barszcz z uszkami
- jabłka w cieście
- danie extra: kotlet po grybowsku z ziemniakami puree, surówką + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa pomidorowa z ryżem
- udko po staropolsku z ziemniakami puree
- surówka z czerwonej kapusty
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- żurek z jajkiem i grzankami
- makaron z serem