Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 03 do 07 kwietnia 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa pomidorowa z makaronem
- risotto z kurczakiem i warzywami
- danie extra: kieszeń ze schabu z ziemniakami puree z koperkiem, surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten
- rosół z lanym ciastem
- devolay z ziemniakami puree
- surówka z marchwi i jabłka
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa kalafiorowa z ryżem
- lasagne ze świeżą bazylią
- mix sałat z pomidorem i ogórkiem
- danie extra: kotlet schabowy z frytkami i surówką + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa koperkowa z zacierką
- schab duszony w sosie – palemka
- ziemniaki puree
- kapusta pekińska z koperkiem
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- barszcz ukraiński
- miruna saute z ziemniakami puree
- warzywa z wody
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami i surówką + zupa