Stołówka poleca: jadłospis dla szkół od 27 do 31 marca 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ogórkowa z ryżem
- makaron z pełnego ziarna z kurczakiem i szpinakiem
- kompot wieloowocowy
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, jaja
- rosół tradycyjny z makaronem
- kotlet schabowy z ziemniakami puree
- buraczki czerwone
- kompot wieloowocowy
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa szparagowa z zacierką
- pierogi leniwe okraszane masłem – wyrób własny
- kompot wieloowocowy
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- krupnik czysty na jarzynach
- filet po nelsońsku z ziemniakami puree
- sałata lodowa z pomidorem i kukurydzą
- kompot wieloowocowy
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja, ryba
- zupa porowa z makaronem muszelką małą
- pulpety rybne z ziemniakami puree
- marchew z groszkiem
- kompot wieloowocowy