Stołówka poleca: jadłospis dla szkół od 06 do 10 marca 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa pomidorowa z makaronem muszelką
- duszone mini pulpeciki wieprzowo- wołowe z kaszą pęczak
- surówka z kapusty białej, marchewki i pietruszki z sosem ogrodowym
- kompot wieloowocowy
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- rosół tradycyjny z makaronem
- kotlet schabowy z ziemniakami puree
- sałata zielona z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym
- kompot wieloowocowy
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- żurek na naturalnym zakwasie z grzankami
- jabłka w cieście
- kompot wieloowocowy
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa koperkowa z ryżem
- filet z kurczaka duszony w ziołach z ziemniakami puree
- kalafior, marchew i brokuł saute
- kompot wieloowocowy
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
- łazanki z kapustą
- kompot wieloowocowy