Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 20 do 24 marca 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne, chleb wieloziarnisty i pszenny z masłem, kiełbasą krakowską podsuszaną, rzodkiewką, sałatą masłową, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa koperkowa z zacierką, gulasz z indyka z kaszą wiejską, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler - Podwieczorek: ¼ kołacza z serem, jabłko, herbata z dzikiej róży
*alergeny: gluten, jaja
WTOREK
- Śniadanie: zupa mleczna – owsianka na mleku, chleb bułkowy z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata z miodem
*alergeny: białko mleka, gluten, miód
- Obiad: zupa ryżowa na rosole, kotlet schabowy z ziemniakami puree, sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką, kompot wieloowocowy
*alergeny: seler, gluten, jaja - Podwieczorek: kanapeczki z pieczywa słonecznikowego z masłem, polędwicą sopocką drobiową, herbata z cytryną
*alergeny: gluten, białko mleka, cytrusy
ŚRODA
- Śniadanie: napój mleczny – mleko, chleb słonecznikowy i pszenny z masłem, szynką wieprzową naturalną, sałatą masłową, pomidorem, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, cytrusy, gluten - Obiad: zupa brokułowa z grzankami, pierogi ruskie, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler - Podwieczorek: koktajl owocowy – wyrób własny, ciastka maślane – szt. 2
*alergeny: gluten, białko mleka
CZWARTEK
- Śniadanie: zupa mleczna – zupa ryżowa na mleku, chleb razowy i pszenny z masłem, jajecznica na maśle, miód naturalny, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, miód, cytrusy, gluten - Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, pulpety mielone duszone, ziemniaki puree z koperkiem, kapusta na ciepło, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten - Podwieczorek: ciastka owsiane, ćwiartka pomarańczy, soczek Leon 100%
*alergeny: gluten
PIĄTEK
- Śniadanie: napój mleczny – kawa zbożowa, chleb pszenny z masłem, pastą rybną, serem żółtym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa jarzynowa z zacierką, ryż z truskawkami, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten - Podwieczorek: chałka z masłem, soczek Tymbark 100% z rurką
*alergeny: gluten