Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 marca 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa koperkowa z zacierką
- gulasz z indyka z kaszą wiejską
- ogórek kiszony
- danie extra: roladka z indyka z warzywami, ziemniaki i surówka + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ryżowa na rosole
- kieszeń gazdy z ziemniakami puree
- sałata masłowa z jajkiem i rzodkiewką
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa brokułowa z grzankami
- pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
- danie extra: karczek po królewsku z ziemniakami i surówką + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa pomidorowa z makaronem
- mielony drobiowy z ziemniakami puree
- kapusta na ciepło
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa jarzynowa z zacierką
- kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
- podawane z fasolką szparagową
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami i surówką + zupa