Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 06 do 10 marca 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa pomidorowa z makaronem muszelką
- mini pulpeciki wieprzowo- wołowe z kaszą pęczak
- surówka z kapusty białej, marchewki i pietruszki z sosem ogrodowym
- danie extra: kotlet mielony z ziemniakami i surówką + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- rosół tradycyjny z makaronem
- kotlet schabowy z ziemniakami puree
- sałata zielona z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- żurek na naturalnym zakwasie z jajkiem i pieczywem
- jabłka w cieście
- danie extra: devolay z frytkami i surówką + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa koperkowa z ryżem
- filet z kurczaka duszony w ziołach z ziemniakami puree
- kalafior, marchew i brokuł saute
PIĄTEK
- *Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
- łazanki z kapustą
- danie extra: miruna duszona z porem z ziemniakami i surówką + zupa