Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 27 lutego do 03 marca 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa jarzynowa z ryżem
- makaron farfalle z sosem carbonara
- danie extra: kotlet schabowy z frytkami i surówką + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa grysikowa
- udko z kurczaka z ziemniakami puree
- duszona marchew z groszkiem
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- krupnik staropolski
- kluski leniwe
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami i surówką + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa grochowa z makaronem
- schab faszerowany marchewką i porem w sosie beszamelowym, ziemniaki puree
- buraczki tarte z chrzanem
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa brokułowa krem z zacierką
- filet rybny w panierce, ziemniaki puree
- surówka z kiszonej kapusty