Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 lutego 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa ogórkowa z ziemniakami
- gulasz z indyka z kaszą wiejską
- surówka z czerwonej kapusty
- danie extra: rolada z indyka nadziewana w sosie własnym z ziemniakami, surówką + zupa
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- rosół z makaronem
- kotlet drobiowy z ziemniakami puree
- surówka z marchwi, jabłka i pora
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem
- pierogi ruskie
- danie extra: panierowane łódeczki drobiowe z warzywami z frytkami, surówką + zupa
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa pomidorowa z zacierką
- roladka z karczku z warzywami
- ziemniaki puree
- fasolka szparagowa
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- zupa marchwiowo- cebulowa z mini kluseczkami
- ryż zapiekany na mleku z jabłkami
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami, surówką + zupa