Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 30 stycznia do 03 lutego 2017 roku.
PONIEDZIAŁEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa serowa z makaronem muszelką małą
- risotto, potrawka z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
- surówka z białej kapusty, marchewki i pietruszki
- danie extra: panierowane łódeczki drobiowe z warzywami, ziemniaki puree z koperkiem, surówką + zupa!
WTOREK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- rosół z kluseczkami
- bryzol okraszany cebulką i boczkiem
- ziemniaki puree
- brukselka z wody
ŚRODA
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, jaja
- barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
- makaron z białym serem
- danie extra: kotlet schabowy z frytkami, surówką + zupa!
CZWARTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka
- zupa koperkowa z ryżem
- sznycel mielony z ziemniakami puree
- kapusta kiszona zasmażana
PIĄTEK
*Alergeny: seler, gluten, białko mleka, ryba
- zupa krem z zielonego groszku z zacierką okraszana natką pietruszki
- miruna panierowana z ziemniakami puree
- marchew oprószana
- danie extra: miruna panierowana z ziemniakami, surówką + zupa!