Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 21.XI.2015 do 25.XI.2016 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: napój mleczny – kawa zbożowa, chleb pszenny i razowy z masłem, szynką wieprzową naturalną, ogórkiem kiszonym, sałatą masłową, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, cytrusy, gluten - Obiad: zupa pieczarkowa z ryżem, makaron kokardka z duszonym mięsem i warzywami, sałata lodowa z pomidorami, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler - Podwieczorek: mus owocowy Leon do kieszonki 100%, ciasteczka owsiane – 2 szt.
*alergeny: gluten
WTOREK
- Śniadanie: zupa mleczna – zacierka na mleku, chleb bułkowy i wieloziarnisty z masłem, sałatą masłową, pasztetem pieczonym, rzodkiewką, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: tradycyjny rosół z makaronem, jeżyki drobiowe z serem żółtym, ziemniaki puree, marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, seler, gluten - Podwieczorek: ptasie mleczko z galaretką okraszane gorzką czekoladą, wafitki z pełnoziarnistej kukurydzy, herbata owocowa
*alergeny: gluten, białko mleka
ŚRODA
- Śniadanie: napój mleczny – mleko, chleb słonecznikowy i pszenny z masłem, parówki z szynki z keczupem , ogórkiem świeżym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa ziemniaczana zabielana, ryż zapiekany na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, seler, gluten - Podwieczorek: kanapeczki z pieczywa słonecznikowego z masłem, kiełbasą krakowską podsuszaną, papryką żółtą, herbata z cytryną
*alergeny: gluten
CZWARTEK
- Śniadanie: zupa mleczna – płatki kukurydziane na mleku, chleb bułkowy z masłem, dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa pomidorowa z zacierką, sznycel mielony duszony z ziemniakami puree, kapusta zasmażana, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, jaja, gluten - Podwieczorek: podusie z jabłkiem, mandarynka, herbata z dzikiej róży
*alergeny: białko mleka, gluten
PIĄTEK
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne, chleb domowy i pszenny z masłem, pastą z makreli w pomidorach, serem żółtym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa krem z porów z grzankami, kotleciki ziemniaczane, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, jaja, gluten - Podwieczorek: banan, chrupki kukurydziane bezglutenowe, soczek Tymbark z rurką 100%
*alergeny: białko mleka, gluten
ZAŁĄCZNIK
Plik PDF [132 kB]
Wersja do wydruku