Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 24.X.2015 do 28.X.2016 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: napój mleczny – kakao naturalne, chleb pszenny i razowy z masłem, serem żółtym, sałatą masłową, pomidorem, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, cytrusy, gluten - Obiad: zupa z porów z zacierką, kotlet schabowy z ziemniakami puree, surówka z czerwonej i białej kapusty z papryką i rzodkiewką, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler - Podwieczorek: ciasto drożdżowe, śliwka, herbata z cytryną
*alergeny: gluten
WTOREK
- Śniadanie: zupa mleczna – płatki kukurydziane na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy z masłem, dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, cytrusy, gluten - Obiad: zupa ryżowa na rosole, spaghetti bolognesse , kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, gluten, seler - Podwieczorek: kanapeczki z pieczywa pszennego z masłem, filetem pieczonym z indyka, papryką żółtą, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka
ŚRODA
- Śniadanie: napój mleczny – kawa zbożowa, chleb bułkowy z masłem, twarożek biały z kiełkami rzodkiewki okraszany świeżym, szczypiorkiem, kiełbasą krakowską podsuszaną, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa krem ze świeżych pomidorów z makaronem muszelką małą, karczek duszony w sosie własnym, ziemniaki puree z koperkiem, brokuł z wody, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, seler, gluten - Podwieczorek: mus owocowy Leon do kieszonki 100%, ciasteczka owsiane – szt. 2
*alergeny: gluten
CZWARTEK
- Śniadanie: zupa mleczna – zupa ryżowa na mleku, chleb pszenny i słonecznikowy z masłem, polędwicą sopocką drobiową, rzodkiewką, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa jarzynowa z zacierką, knedle ze śliwkami, kompot wieloowocowy
*alergeny: białko mleka, jaja, gluten - Podwieczorek: banan, chrupki kukurydziane bezglutenowe, soczek Tymbark 100%
*alergeny: gluten
PIĄTEK
- Śniadanie: napój mleczny – mleko, chleb pszenny z masłem, jajecznica na maśle , miód naturalny, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, gluten, cytrusy - Obiad: zupa koperkowa z makaronem, miruna saute , duszone talarki ziemniaczane, kompot wieloowocowy
*alergeny: gluten, jaja, białko mleka - Podwieczorek: sałatka owocowa, biszkopty, herbata z cytryną
*alergeny: białko mleka, cytrusy
ZAŁĄCZNIK
Plik PDF [134 kB]
Wersja do wydruku