Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 04.VII.2015 do 08.VII.2016 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Śniadanie: chleb pszenny i razowy z masłem, szynką wieprzową, sałatą masłową, ogórkiem, herbata
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Obiad: zupa serowa z makaronem, kotleciki z wątróbki, kapusta kiszona z marchewką, kompot wieloowocowy
*(alergeny: białko mleka, gluten, seler) - Podwieczorek: 1/2 bułeczki maślanej, jabłko, kakao
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja)
WTOREK
- Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, chleb bułkowy z masłem, dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryna
*(alergeny: białko mleka, cytrusy, gluten) - Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki młode, filet drobiowy po parysku, mizeria, kompot wieloowocowy
*(alergeny: białko mleka, gluten, seler, drób) - Podwieczorek: nektarynka, rogalik krucho-drożdżowy, woda Żywiec Zdrój Zdrojek
*(alergeny: jaja, gluten)
ŚRODA
- Śniadanie: jajecznica na maśle, chleb bułkowy, z masłem miodem naturalnym, herbata z cytryną, kawa zbożowa
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, cytrusy, miód) - Obiad: zupa koperkowa z zacierką, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot wieloowocowy
*(alergeny: białko mleka, seler, gluten) - Podwieczorek: jogurt polskie smaki, chrupki kukurydziane herbata owocowa
*(alergeny: białko, mleka)
CZWARTEK
- Śniadanie: chleb pszenny i razowy z masłem, serem żółtym, sałatą masłową, pomidorem, herbata z cytryną, kakao
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja, cytrusy) - Obiad: zupa krem z porów z grzankami, ziemniaki młode, kotlet schabowy, buraczki, kompot wieloowocowy
*(alergeny: białko mleka, jaja, gluten) - Podwieczorek: kanapeczki z pieczywa pszennego z masłem, szynką naturalną z indyka, pomidorem, herbata
*(alergeny: białko mleka, gluten)
PIĄTEK
- Śniadanie: chleb pszenny z masłem, pasztetem pieczonym, rzodkiewka, kawa zbożowa, herbata z cytryną
*(alergeny: białko mleka, gluten, jaja) - Obiad: botwinka, naleśniki z serem i owocami
*(alergeny: gluten, jaja, białko mleka) - Podwieczorek: gruszka, herbatniki, soczek z rurką
*(alergeny: gluten)
ZAŁĄCZNIK
Plik PDF [159 kB]
Wersja do wydruku