Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 18.IV.2015 do 22.IV.2016 roku.
- Śniadanie: Chleb razowy z masłem, szynką naturalną tradycyjną, sałatą zieloną, rzodkiewką, herbata z cytryną
- Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kasza kus-kus, gulasz z indyka, ogórek konserwowy, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Mini drożdżówki z owocami, soczek Kubuś 100%
- Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, chleb bułkowy z masłem, powidłem niskosłodzonym, herbata z cytryną
- Obiad: Zupa ryżowa na rosole, ziemniaki puree, jeżyki drobiowe, surówka z marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Sałatka owocowa, wafitki ryżowe, herbata
- Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe z masłem, pasztetem pieczonym, pomidorem, kawa Inka, herbata
- Obiad: Zupa grochowa przecierana z makaronem, pierogi ruskie, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Mus owocowy Leon do kieszonki, herbatniki, herbata owocowa
- Śniadanie: Pieczywo wieloziarniste i pszenne z masłem, serem białym jajecznica na maśle, herbata z cytryną, kakao
- Obiad: Zupa krem z brokułów z makaronem, ziemniaki, roladka wieprzowa duszona z warzywami, marchewka oprószana na ciepło, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Kanapeczki z pieczywa razowego i bułkowego z masłem, filet pieczony z indyka, winogrona, herbata owocowa
- Śniadanie: Kanapki z pieczywa pszennego z masłem, pasta z tuńczyka, serem żółtym, herbata z miodem
- Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką, kotleciki ziemniaczane w sosie śmietankowym, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Ciasto ucierane z jabłkami – wypiek własny, sok Tymbark kartonik 100%
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80
ZAŁĄCZNIKI
Wersja do wydruku.