Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 29.II.2015 do 04.III.2016 roku.
- Śniadanie: Pieczywo pszenne i wieloziarniste z masłem, szynką wieprzową tradycyjną, sałatą zieloną, rzodkiewką, herbata z cytryną
- Obiad: Zupa koperkowa z makaronem, risotto, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, surówka z kapusty białej, marchewki, pietruszki, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Banan, ciastka maślane, herbata owocowa
- Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb bułkowy z masłem, serem żółtym, herbata z miodem
- Obiad: Rosół z tartym ciastem, ziemniaki puree, schab duszony w sosie własnym, surówka z marchwi i jabłka, kompot wielowocowy
- Podwieczorek: Podusie z jabłkiem, sok 100% Tymbark
- Śniadanie: Chleb pszenny i razowy z masłem, szynką z indyka, sałatą zieloną, pomidorem, herbata z cytryną, kawa Inka z mlekiem
- Obiad: Zupa grochowa przecierana z makaronem, pierogi ruskie okraszane boczkiem, kompot
- Podwieczorek: Kanapki z pasztetem drobiowym, ogórkiem świeżym, mandarynka, herbata owocowa
- Śniadanie: Jajecznica na maśle, chleb bułkowy z masłem, powidłem niskosłodzonym, kakao naturalne, herbata z cytryną
- Obiad: Krem pomidorowy z grzankami, ziemniaki puree, filet duszony w ziołach, bukiet warzyw z wody, kompot
- Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z serem i kruszonką – wypiek własny, mus owocowy Tymbark Fruktajl
- Śniadanie: Chleb pszenny i wieloziarnisty z masłem, pastą z twarożku ze szczypiorkiem, herbata z miodem
- Obiad: Krupnik zabielany, ziemniaki puree, ryba smażona surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Jogurt z musem owoc., wafle lekkie, soczek Tymbark
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80
ZAŁĄCZNIKI
Wersja do wydruku.