Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 08.II.2015 do 12.II.2016 roku.
- Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe z masłem, polędwicą sopocką drobiową, sałatą zieloną, pomidorem, herbata z miodem
- Obiad: Zupa pomidorowa z zacierką, kasza wiejska, gulasz z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Bułeczka maślana, mandarynka, kakao naturalne
- Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem literki, chleb bułkowy z masłem, powidłem niskosłodzonym, herbata z cytryną
- Obiad: Rosół z tartym ciastem, ziemniaki puree, kotlet schabowy, sałatka z buraków, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Podusie z jabłkiem, sok przecierowy Leon do kieszonki
- Śniadanie: Parówki z szynki z keczupem, chleb pszenny i razowy z masłem, sałatą zieloną, rzodkiewką, kawa zbożowa Inka, herbata z miodem
- Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem, pierogi leniwe okraszane masłem, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Ptasie mleczko z galaretką, jabłko, chrupki kuk., herbata
- Śniadanie: Chleb bułkowy i wieloziarnisty z masłem, jajkiem na twardo, pomidorem, szczypiorkiem, mleko, herbata z cytryną
- Obiad: Zupa krem z brokułów z makaronem, ziemniaki puree, karczek duszony w sosie własnym, surówka z selera i jabłka, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Sałatka owocowa, wafitki zbożowwo – ryżowe, herbata z miodem
- Śniadanie: Chleb pszenny i razowy z masłem, pastą z makreli w pomidorach, serem żółtym, herbata z cytryną
- Obiad: Zupa ziemniaczana zasmażana, ryż z truskawkami, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Drożdżówka z owocami, winogrona, herbata owocowa
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80
ZAŁĄCZNIKI
Wersja do wydruku.