Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 25.I.2015 do 29.I.2016 roku.
- Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe z masłem, szynką, sałatą zieloną, rzodkiewką, herbata z miodem
- Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, risotto, kurczak w sosie słodko – kwaśnym, surówka z marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Drożdżówka z owocami, mandarynka, herbata z cytryną
- Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb wieloziarnisty z masłem, dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną
- Obiad: Rosół z makaronem, ziemniaki puree, kotlet schabowy sałatka z buraków, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Banan, chrupki kukurydziane, herbata owocowa
- Śniadanie: Parówki z szynki z keczupem, chleb bułkowy i razowy z masłem, sałatą zieloną, ogórkiem świeżym, kawa zbożowa, herbata z cytryną
- Obiad: Kapuśniak z ziemniakami, pyzy z mięsem w sosie pieczarkowym, kompot
- Podwieczorek: Jogurt Polskie Smaki Bakoma, wafle ryżowe, soczek Tymbark z rurką
- Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajkiem na twardo, szczypiorkiem, mleko, herbata z miodem
- Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki puree, karczek duszony w sosie własnym, surówka z selera i jabłka, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Kanapki z masłem, szynką, pomidorem, jabłko, herbata owocowa
- Śniadanie: Chleb pszenny i razowy z masłem, pastą z twarożku z tuńczykiem, herbata z cytryną
- Obiad: Zupa kalafiorowa z zacierką, ziemniaki, jajko w sosie śmietanowym, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Ciasteczka z jabłkiem, sok Kubuś 100%
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80
ZAŁĄCZNIKI
Wersja do wydruku.