Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 11.I.2015 do 15.I.2016 roku.
- Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe z masłem, polędwicą sopocką drobiową, sałatą zieloną, rzodkiewką, herbata z cytryną
- Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, spaghetti po bolońsku, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Kanapki z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem świeżym, winogrona, sok Kubuś 100%
- Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb wieloziarnisty z masłem, dżemem niskosłodzonym, herbata z miodem
- Obiad: Zupa grysikowa na rosole, ziemniaki puree, roladka drobiowa duszona z warzywami, kalafior z wody, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Mini drożdżówka z owocami, mandarynka, herbata
- Śniadanie: Parówki z szynki z keczupem, chleb bułkowy i razowy z masłem, sałatą zieloną, ogórkiem świeżym, kawa zbożowa, herbata z cytryną
- Obiad: Zupa jarzynowa z zacierką, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot
- Podwieczorek: Sałatka owocowa, wafle ryżowe, soczek Tymbark z rurką
- Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajkiem na twardo, szczypiorkiem, pomidorem, mleko, herbata z miodem
- Obiad: Krem z brokułów z makaronem, ziemniaki puree, brizol ze schabu duszony, surówka z marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Jogurt Bakoma z musem owocowym, chrupki kukurydziane, herbata owocowa
- Śniadanie: Chleb pszenny i razowy z masłem, tuńczykiem, serem żółtym, herbata z cytryną
- Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, naleśniki z twarożkiem kremowym, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: Banan, wafle owsiane, sok Tarczyn 100%
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80