Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 07.XII do 11.XII.2015 roku.
- Śniadanie: pieczywo pszenne i razowe z masłem, polędwicą sopocką drobiową, sałatą zieloną, pomidorem; herbata z miodem
- Obiad: zupa serowa z makaronem i oregano; risotto z warzywami; pulpeciki w sosie; ogórek kiszony; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: budyń; banan; herbata owocowa
- Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem; chleb bułkowy z masłem twarożkiem; herbata z cytryną
- Obiad: zupa grysikowa na rosole; ziemniaki; filet drobiowy duszony w ziołach; surówka z kapusty białej z koperkiem; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: pieczywo ze słonecznikiem z szynką z indyka, rzodkiewką; winogrona; herbata z miodem
- Śniadanie: parówki z keczupem; pieczywo wieloziarniste z masłem, sałatą zieloną, ogórkiem; herbata z cytryną
- Obiad: zupa neapolitańska z kurczakiem; pierogi leniwe z masłem
- Podwieczorek: chałka z masłem; jabłko; kakao
- Śniadanie: chleb pszenny i razowy z masłem, jajkiem na twardo, szczypiorkiem, pomidorem; kawa inka z mlekiem; herbata z cytryną
- Obiad: zupa ogórkowa z ryżem; ziemniaki puree; karczek duszony w sosie własnym; surówka z marchwi, pora i jabłka; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: jogurt Bakoma polskie smaki; pałeczki kukurydziane; soczek Tymbark z rurką
- Śniadanie: chleb bułkowy z masłem, makrelą w pomidorach, serem żółtym; herbata z miodem
- Obiad: barszcz biały z ziemniakami; łazanki z kapustą; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: ciasto drożdżowe z serem – wypiek własny, sok Tymbark 100%
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80