Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 30.XI do 04.XII.2015 roku.
- Śniadanie: pieczywo pszenne i razowe z masłem, szynką wieprzową gotowaną, sałatą zieloną, pomidorem; herbata z cytryną; kawa zbożowa
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem posypana natką; kasza wiejska; gulasz z indyka; surówka z kapusty białej z koperkiem; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: banan; chrupki kukurydziane; soczek Tymbark w kartoniku
- Śniadanie: zupa mleczna z makaronem literki; chleb bułkowy z masłem, miodem; herbata z cytryną
- Obiad: rosół z lanym ciastem; ziemniaki puree; kotlet drobiowy; surówka z marchwi i jabłka; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: kisiel; jabłko; ciastka owsiane; herbata
- Śniadanie: chleb mieszany z kiełbasą krakowską podsuszaną, sałatą zieloną, ogórkiem świeżym; herbata z cytryną
- Obiad: krem z brokułów z grzankami; grysik na gęsto z musem truskawkowym; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: kanapki z twarożkiem śmietankowym; ¼ pomidora malinowego; herbata owocowa
- Śniadanie: chleb bułkowy i razowy z masłem, pasztetem drobiowym, rzodkiewką; kakao naturalne; herbata z cytryną
- Obiad: zupa koperkowa z zacierką posypana natką pietruszki; ziemniaki puree; schab faszerowany marchewką duszony w sosie beszamelowym; surówka z selera i jabłka; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: drożdżówka mała z owocami; mandarynka; herbata z miodem
- Śniadanie: jajecznica na maśle; pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą masłową; herbata z cytryną i miodem
- Obiad: zupa grochowa przecierana z łazankami; ziemniaki puree; ryba saute; surówka z kiszonej kapusty; kompot z owoców mieszanych
- Podwieczorek: jogurt Bakoma polskie smaki; wafelki zbożowo-ryżowe; herbata owocowa
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80