Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 16.XI do 20.XI.2015 roku.
- Śniadanie: pieczywo pszenne i razowe z masłem, szynką; wieprzową gotowaną, sałatą zieloną, pomidorem; herbata z miodem
- Obiad: zupa krem kalafiorowo-brokułowy z zacierką; posypana natką, kasza wiejska; gulasz z indyka; ogórki korniszony; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: bułeczka razowa z twarożkiem; rzodkiewką; mandarynka; herbata owocowa
- Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem; bułka pszenna z masłem, serem żółtym; herbata z cytryną
- Obiad: rosół z lanym ciastem; ziemniaki puree; bitki ze schabu duszone; sałatka z buraków; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: pałeczki kukurydziane; gruszka; herbata z miodem
- Śniadanie: parówki z szynki z keczupem; chleb wieloziarnisty z masłem, sałatą zieloną, ogórkiem świeżym; herbata z cytryną
- Obiad: zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem; naleśniki z twarożkiem kremowym; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: mus owocowy, wafle ryżowe, soczek Tymbark 100%
- Śniadanie: bułka pszenna i razowa z masłem, jajkiem na twardo, szczypiorkiem; kakao naturalne; herbata z cytryną
- Obiad: zupa koperkowa z ryżem posypana natką pietruszki; ziemniaki puree; karczek duszony w sosie własnym; surówka z kapusty czerwonej; kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: ciasto ucierane z jabłkami – wypiek własny; sok Tarczyn 100%
- Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, pastą pasztetem drobiowym, ogórkiem świeżym; herbata z cytryną i miodem
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem; ziemniaki puree; paluszki rybne z fileta; surówka z marchwi i jabłka; kompot z owoców mieszanych
- Podwieczorek: ptasie mleczko z galaretką; banan; herbata
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80