Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 02.XI do 06.XI.2015 roku.
- Śniadanie: pieczywo wieloziarniste z masłem, szynką wieprzową gotowaną, rzodkiewką, herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem
- Obiad: zupa kalafiorowa z zacierką posypana natką, kasza kus-kus, gulasz wieprzowy, surówka z marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: mandarynka, wafle śmietankowe, herbata
- Śniadanie: płatki owsiane na mleku, bułka razowa z masłem, twarożkiem, herbata z miodem
- Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki puree, kotlet schabowy, kapusta kiszona gotowana, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: mini drożdżówka z owocami, sok Tarczyn 100%
- Śniadanie: parówki z szynki z keczupem, pieczywo mieszane z masłem, sałatą zieloną, ogórkiem świeżym, herbata z cytryną, kawa zbożowa na mleku
- Obiad: zupa pomidorowa z makaronem posypana natką pietruszki, pierożki ruskie z cebulką, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: jogurt Bakoma polskie smaki, wafle ryżowe owocowe, herbata
- Śniadanie: bułka pszenna i razowa z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, mleko, herbata z cytryną i miodem
- Obiad: krupnik zabielany posypany natką pietruszki, ziemniaki puree, gulasz wieprzowy, ogóreczki mini korniszony, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: ciasteczka z jabłkiem, soczek z rurką Tymbark 100%
- Śniadanie: pieczywo pszenne z masłem, pastą pasztetem pieczonym, pomidorem, herbata z cytryną
- Obiad: zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, ryba saute, warzywa z wody, kompot z owoców mieszanych
- Podwieczorek: banan, herbatniki – 3 szt., herbata
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80