Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkola od 26.X do 30.X.2015 roku.
- Śniadanie: pieczywo razowe i pszenne z masłem, kiełbasą krakowską podsuszaną, sałatą zieloną, pomidorem, herbata z cytryną
- Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem ziemniaki puree, wątróbka duszona w sosie własnym sałatka z ogórka kiszonego i kukurydzy kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: pałeczki kukurydziane, gruszka, herbata owocowa
- Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem bułka razowa z masłem, serem żółtym, herbata
- Obiad: zupa grysikowa na rosole posypana natką, ziemniaki puree z koperkiem, filet drobiowy po parysku, surówka z marchwi, pora i jabłka, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: pieczywo wieloziarniste z pasztetem drobiowym, jabłko, soczek 100% Tymbark
- Śniadanie: pieczywo pszenne z masłem, szynką z indyka, ogórkiem świeżym, herbata, kawa zbożowa na mleku
- Obiad: zupa grochowa przecierana z makaronem, ziemniaki, pieczeń rzymska w sosie, surówka z selera, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: sałatka owocowa, ciastka maślane, herbata
- Śniadanie: jajecznica na masełku, bułka razowa i pszenna z masłem, sałatą zieloną, rzodkiewką, kakao naturalne, herbata z cytryną
- Obiad: zupa koperkowa z zacierką, ziemniaki puree, brizol ze schabu duszony, kapusta czerwona na ciepło, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: kołacz z serem i kruszonką – wypiek własny, sok Kubuś 100%
- Śniadanie: pieczywo razowe i pszenne z masłem, makrelą w pomidorach, serem żółtym, herbata z cytryną i miodem
- Obiad: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, łazanki z kapustą, kompot wieloowocowy
- Podwieczorek: jogurt pitny Bakoma Twist, połowa bułeczki maślanej
W razie pytań dotyczących żywienia dzieci prosimy o kontakt z biurem Stołówki Miejskiej w Grybowie tel. +48 18 445 03 80